Sigorta Acentelerinde Şube Müdürünün Ticaret Siciline Tescil Zorunluluğu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Sigorta Acentelerinde Şube Müdürünün Ticaret Siciline Tescil Zorunluluğu

Sayın Üyemiz,

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi tarafından alınan karar uyarınca, Sigorta Acentelerinin Levha bilgilerine kayıtlı/kayıt olacak şube müdürlerinin ticaret siciline tescil edilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede, Levhaya kayıt olmak üzere yapılan/yapılacak şube başvurularında şube müdürünün ilgili şubede yetkili olarak tescilli olup olmadığı hususu kontrol edilecek olup şube müdürünün ilgili şubede yetkili olarak tescilli olmaması halinde şube başvurusu onaylanmayacaktır.

Bununla birlikte, Levhaya kayıtlı mevcut şubelerin şube müdürleri (Levhada kayıtlı) hali hazırda ticaret sicilinde tescilli değiller ise en geç 30 Ekim 2023 tarihine kadar (Bu tarih dahil) ilgili şubede yetkili olarak ticaret siciline tescil işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Aksi takdirde ilgili mevzuatta öngörülen müeyyideler uygulanacaktır.

Bilgilerinize sunarız