Nahçıvan Akaryakıt Vergisi Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Nahçıvan Akaryakıt Vergisi Hk.

Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu tarafından akaryakıt kaçakçılığı ile mücadele amacıyla tüm yabancı ülke geçişlerinde 25 Temmuz 2022 tarihinden itibaren yürürlüğe konulan birtakım uygulamaların hayata geçirileceği belirtilmektedir.

Bu çerçevede Nahçıvan topraklarını terk eden taşıtların belgelerinde, kayıtlı depolarında geçirilen benzin ve/veya dizel yakıtların her 1 (bir) litresi için 0,6 ABD Doları spesifik gümrük vergisi alınacağı, Nahçıvan topraklarında yabancı plakalı binek araçları ile yük taşıma araçlarının yakıt depoları giriş ve çıkışlarda kontrol edilerek, çıkış anında depolarında girişte bulunandan daha fazla yakıt bulunması halinde aradaki farktan yukarıda belirtilen miktarda gümrük vergisi alınacağı, tarım ve inşaat alanlarında kullanılan araçlara Nahçıvan’dan transit geçişte maksimum 300 litre akaryakıt satılacağı ifade edilmektedir.

İlgili üyelerimize duyurulur.

duyuru-nahcivan-akaryakit-vergisi.pdf