KOSGEB UZAKTAN EĞİTİM - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

KOSGEB UZAKTAN EĞİTİM

KOSGEB Muğla Müdürlüğü’nden Odamıza iletilen yazıda, KOSGEB’in 2010 yılından bu yana yeni girişimcilere sağlanan destekleme mekanizmasında, 2019 yılı başı itibariyle makro politika hedefleri doğrultusunda değişiklik yapıldığı bildirilmiştir. Yeni program ortaya konulurken; sekiz yıldır uygulanan diğer programdan elde edilen tecrübe ile günümüz ihtiyaçlarını ve ulusal hedeflerimizi karşılama noktasında daha esnek, destek sağlarken seçici, ilgili hedef kitlenin de ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte bir program tasarlanmıştır.

Yazıda devamla, bu çerçevede destek sağlanacak hedef kitle, yine eğitim alıp söz konusu eğitimden sonra işini kurarak KOSGEB İdare Başkanlığına elektronik ortamda başvuru yapabileceğinden, bu destek programından yararlanacak girişimcilerin Geleneksel Girişimci veya İleri Girişimci olarak ikiye ayrıldığından bahsedilmiştir. Bu kapsamda hem Geleneksel Girişimci Programından hem de İleri Girişimci Programından yararlanacaklar için Kuruluş ve Performansa dayalı (sağlanan istihdamla doğru orantılı) geri ödemesiz destek sağlanabileceğinden bahsedilmiştir.

Girişimciliği Geliştirme Destek Programı Detay;

Gerek yapılan bu düzenlemeye bağlı olarak gerekse girişimci adaylarından gelen yoğun talep neticesinde; girişimcilik eğitimleri de programda yer verilen hedef kitle bölümlendirmesine göre baştan tasarlanmıştır. KOSGEB-Anadolu Üniversitesi işbirliği ve alanında seçkin akademisyenlerimizin katkıları ile KOSGEB Girişimcilik Ek Kitabı hazırlanarak basılmış ve ayrıca Girişimcilik Eğitimi, uzaktan eğitim sistemi ile e-devlet üzerinden erişim sağlanabilecek şekilde tüm vatandaşlarımızın istifadesine açılmıştır.

Tüm vatandaşlarımız ve bölgemizdeki girişimci adayları KOSGEB e-akademi uzaktan eğitim sistemine Ims.kosgeb.gov.tr adresinden ulaşabileceklerdir.

Tüm üyelerimize duyurulur.