Kooperatifçilik Eğitimine Tabi Üyelerimiz Önemli Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kooperatifçilik Eğitimine Tabi Üyelerimiz Önemli Duyuru

Muğla Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nden odamıza iletilen yazı ile, 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 55 inci ve 65 inci maddelerinin üçüncü fıkraları uyarınca çalışma konusu, ortak sayısı ve ciro gibi kıstaslara göre belirlenen kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin kooperatifçilik eğitimlerinin düzenlenmesine ilişkin, 14 Ocak 20233 tarih ve 31719 sayılı ve 07 Şubat 2023 tarih 32097 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kooperatifçilik Eğitim Yönetmeliği kapsamında, 24/4/1969 tarihli ve 18/04/1972 tarihli ve 1581 sayılı Tarım kredi Kooperatifleri ve Birlikleri Kanununun 20'nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca bu kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin ve 1/6/2000 tarihli ve 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatif ve Birlikleri Hakkında Kanunun 8 inci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca kooperatif ve üst kuruluşlarının yönetim kurulu asıl ve yedek üyelerinin kooperatifçilik eğitimi alması gerekmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

kooperatifcilikegitiminetabiuyelerpdf.pdf