Koop-Bis Veri Girişleri Hakkında Önemli Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Koop-Bis Veri Girişleri Hakkında Önemli Duyuru

Değerli Üyemiz,

Malumunuz olduğu üzere kurulumu tamamlanan ve uygulamaya konulan KOOPBİS'e (Kooperatif Bilgi Sistemi) kooperatif ve üst kuruluşları, 1163 sayılı Kanunun Geçici 8 inci maddesi uyarınca; ticaret sicili kayıtlarını, finansal tablolarını, yönetim kurulu yıllık faaliyet raporlarını ve genel kurul toplantı evrakını, ortaklarının kimlik, iletişim pay ve ödemelerine ilişkin bilgilerini aktarımaya başlanmıştır.

Ancak, 1163 sayılı Kanun uyarınca ve üst kuruluşları tarafından aktarılması öngörülen verilerin tamamanın aktarılmadı ve eksiklerin olduğu görülmüştür. Kooperatiflere kooperatif ortaklarına ait veri giriş ve aktarımlarının tamamlanarak yönetim kurulu üyelerinin cezai sorumluluklarının doğmasını önlemek amacıyla, ilgili Bakanlıkların da talebine istinaden, 1163 sayılı Kanunun Geçici 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "Kooperatif ve üst kuruluşları yönetim kurulu üyeleri, kooperatifin; ticaret sicili kayıtlarını, finansal tablolarını, yönetim kurulu yıllık faaliyet raporlarını, genel kurul toplantı evrakını, ortaklarının kimlik, iletişim, pay ve ödemelerine ilişkin bilgilerini KOOPBİS'in kurulmasını müteakip bir yıl içinde KOOPBİS'e aktarmakla yükümülüdür. Bu süre Ticaret Bakanlığında altı aya kadar uzatılabilir" hükmü uyarınca veri giriş ve aktarım süreci 26.10.2023 tarihinden itibaren altı ay daha uzatılmıştır.

Konu hakkında bilgilerinizi rica ederiz.