İngiltere’den Fethiye’ye daha fazla turist akışı için yapılacaklar konuşuldu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

İngiltere’den Fethiye’ye daha fazla turist akışı için yapılacaklar konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı ve Genel Sekreteri Ezgi Kullukçu, İngiltere’nin en büyükhavayolu şirketlerinden ve tur operatörlerinden Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley ve Kıdemli Yöneticisi Sarah Lisowiec ile görüştü. Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Yönetmeni Rustamjon Akhmadzoda’nın da katıldığı çevrimiçi görüşmede İngiltere’den gelecek turist sayısının arttırılması, turizm sezonunun uzatılması ile İngiltere’de yapılacak tanıtım ve pazarlama çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı, FTSO Meğri Salonu’nda 16 Haziran 2023 tarihinde çevrimiçi video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak İngiltere şehirlerinde Fethiye ve Seydikemer’in tanıtılması için yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Fethiye ve Seydikemer’e olan talebin karşılanması için İngiltere’den Dalaman Havalimanı’na ek uçak seferleri konulmasına ilişkin talebin de değerlendirildiği toplantıda, turizm sezonunun uzatılması için yapılabilecek çalışmalar kapsamlı şekilde ele alındı.

2023 Kasım ayı sonuna kadar Fethiye ve Seydikemer’in İngiliz tatilcileri ağırlayabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, turizm sezonunu uzatmak için gösterdikleri çabanın gelecek yıllarda da olumlu sonuçlarını olacağını kaydetti. ‘Fethiye’de turizmin 12 aya yayılması’ söyleminin artık söylem olmaktan çıkarılıp gerçekleştirilmesi gereken bir hedef haline geldiğini anlatan Başkan Çıralı, bölgede yıllar içinde gelişen turizm altyapısının artık buna çok daha müsait olduğunu vurguladı.

“İngiltere’deki potansiyeli harekete geçirip Fethiye’nin daha fazla tercih edileceği planlar oluşturacak ve uygulayacağız.”

2008 yılından bu yana Dalaman Havalimanı’na operasyonlar düzenlediklerini ve bu destinasyona çok önem verdiklerini belirten Jet2 Havalimanları ve Organizasyonları Genel Müdürü Jacob Bramley ise Fethiye’de bulunan bir çok firmayla çalıştıklarını, genel olarak tüm destinasyonlar göz önüne alındığında İngiltere’de toplamda 110 destinasyon otoritesiyle ortak pazarlama anlamında iş birliği içinde olduklarını dile getirdi. Genel Müdür Bramley sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Ağ geçidimiz olarak Türkiye'ye ve özellikle de Dalaman'a büyük bir bağlılığımız var. Dalaman Türkiye'de uçmaya başladığımız ilk bölge ve her yıl daha fazla uçuş gerçekleştiriyoruz. Yapacağımız çalışmalar kapsamında İngiltere’deki potansiyeli harekete geçirip Fethiye’nin daha fazla tercih edileceği planlar oluşturacak ve uygulayacağız.”