Havuz Suyu Numuneleri Alınması - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Havuz Suyu Numuneleri Alınması

Havuzu bulunan işletmelerin dikkatine

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından 16.05.2023 tarih ve 215746331 sayılı Odamıza iletilen yazıda; İlçemiz genelinde faaliyet gösteren yüzme havuzu işletmelerinin denetimi ve numune işlemleri "Yüzme Havuzlarının Tabi Olacağı Sağlık Esasları Hakkında Yönetmelik (R.G.06.03.2011/28143)" hükümleri gereğince Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğünce yürütüleceği bildirilmektedir.

İlçemizde faaliyet gösteren tüm yüzme havuzu işletmelerinin havuz suyu numuneleri yönetmelik hükümlerince; İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından alınacak ve analizleri Muğla Halk Sağlığı Laboratuvarında yapılacaktır.

Odamıza kaydı bulunan ve bünyesinde yüzme havuzu bulunan işletmelerden yönetmelik dahilinde mesai saatleri içerisinde program dahilinde havuz suyu numuneleri alınacak olup; Ekipte bulunan teknik elemanlara gerekli desteğin sağlanması ve işletmelerde havuz suyu hazırlığının yapılması hususunda gereğini bilgilerinize rica ederiz.

İlgili üyelerimize duyurulur.