FTSO Meclisi, Fethiye’nin il olmasını konuştu - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

FTSO Meclisi, Fethiye’nin il olmasını konuştu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Fethiye’nin il olması konusu ele alındı.

FTSO Meclis Başkanı Kemal Hıra başkanlığında, 20 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda, Fethiye’nin il olmasıyla ilgili Meclis üyelerini görüşleri alındı. Fethiye’nin hızla büyüdüğüne dikkat çeken Meclis üyeleri, kentin sorunlarının çözümü noktasında hızlı hareket edilebilmesi acısından il olmanın avantajlarını dile getirdiler. İl olmanın artılarının ve eksilerinin değerlendirildiği toplantıda FTSO Meclisi, Fethiye’nin il olması gerektiği noktasında görüş birliğine vardı.

Meclis toplantısında konuşan Meclis Başkanı Kemal Hıra, Fethiye’nin il olmasını desteklediğini ifade ederek “Fethiye’nin il olması, bölgenin ekonomik, çevresel ve sosyo-kültürel yapısının değişimini olumlu yönde etkileyecektir. Fethiye’nin il olmasının getirilerine öncelik vermeliyiz. Mutlaka farklı fikirler de olacaktır Ama Fethiye’nin il olmasının her açıdan iyi olacağına inanıyorum. FTSO Meclisi olarak il olsun hareketine öncülük ederiz.” dedi.

Fethiye’nin Muğla il merkezine uzaklığına ve son yıllardaki hızlı nüfus artışıyla birlikte artan sorunlarına vurgu yapan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı da Fethiye’nin il olmak için gerekli bütün kriterleri yerine getirdiğini söyledi. Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 il sloganıyla ülke gündemine taşınan sürecin içinde il olması beklenen iller arasında Fethiye’nin ilk 10’da yer aldığını hatırlatan Osman Çıralı, Fethiye’nin yürürlükteki mevzuata göre il olmak için gerekli 100 bin nüfus ve il merkezine 30 kilometre mesafe kriterlerini fazlasıyla yerine getirdiğini kaydetti. Başkan Çıralı, “Fethiye’nin, il merkezine olan 125 km mesafesi, yaklaşık 180 000 nüfus, karayolu ve havayolu ulaşım imkanları, tarım ve turizm sektörlerinin büyüklüğü, yüksek öğrenim kurumları başta olmak üzere devlet ve özel eğitim öğretim tesisleri ve hızlı şehirleşmesi gibi birçok gerekçelerle il olması zorunlu hale geldi. Bu nedenle FTSO olarak, Fethiye’nin il olması için gerekli her türlü girişimi ve lobi çalışmasını yapacağız.” diye konuştu.

Başkan Çıralı’nın Oda faaliyetleri ile Fethiye Güç Birliği (FGB) şirketinin hesapları hakkında da Meclis üyelerine bilgi verdiği toplantıda, gündem maddeleri oybirliğiyle karara bağlandı.