Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hakkında - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Hakkında

Sayın üyemiz,

19/12/203 tarih ve 32404 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nin ''Tarife ve fiyat listesi'' başlıklı 8 inci maddesinin birinci fıkrası, ''(1) Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolayıkla görülebilir ve okunabilir şeklinde asılır, takılır veya konulur.'' şeklinde değiştirilmiştir.

Söz konusu değişiklik 01.01.2024 tarihinde yürürlüğe girecek olup, yapılan değişikliğe ilişkin Bakanlığımız Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün uygulama talimatı yayınlanmıştır.

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinin ''Denetim'' başlıklı 10 uncu maddesi kapsamında Bakanlık, Belediyeler ve ilgili odalarca denetim faaliyetleri yürütülecek olup; meslek mensubu üyelerimizin mağduriyet yaşamaması amacıyla söz konusu değişikliğe uygun hareket etmeleri önemle rica olunur.

Konuya ilişkin resmi gazete ilişikte sunulmaktadır.

Bilgilerinize.

resmigazete.docx