Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Hk - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Elektronik İlan Doğrulama Sistemi Hk

Sayın Üyemiz,

TOBB’dan Odamıza iletilen yazıda; ikinci el motorlu kara taşıtlarının ve taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişilere getirilen yükümlülükler bildirilmektedir

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ve taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan gerçek veya tüzel kişilere getirilen yükümlülükler gereğince; ilan vermek isteyen gerçek kişinin adı, soyadı ve T.C. kimlik numarası ya da yabancı kimlik numarası ile telefon numarasını; tüzel kişinin unvan ve telefon numarasını doğrulama; doğrulanmış bilgilerin güncelliğini koruma ve bu bilgileri saklama ve ana konu taşıtın veya taşınmazın ilan veren üyeye veya bu üyenin gerçek kişi olması halinde birinci ve ikinci derece kan hısımlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren üyenin ilana konu taşıt veya taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini doğrulama zorunluluğu olduğu ve düzenlemelerin 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bahse konu yükümlülükler gereğince; Ticaret Bakanlığı bünyesinde Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kurulmuş olup, sistem sayesinde yeni üyeliklerde üyelik başvurusunda bulunan, mevcut üyeliklerde ise ilk ilan girişi öncesinde ilan vermek isteyen gerçek veya tüzel kişinin kimlik ve yetki doğrulaması yapılmasına olanak sağlanacaktır. Söz konusu sisteme ilişkin teknik soru, sorun, görüş ve önerilerin eids@ticaret.gov.tr e-posta adresine iletilmesi gerektiği belirtilmektedir.

Konuya ilişkin detaylar ekte bilgilerinize sunulmuş olup, başkalarına ait ikinci el motorlu kara taşıtlarının ve taşınmazların satışına yönelik ilanlara elektronik ortam sağlayan üyelerimize önemle duyurulur.

Saygılarımızla.

EİDS Kimlik ve Yetki Doğrulaması Hk