Dijital Yol Platformu Hk. - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Dijital Yol Platformu Hk.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü (KAGM) iş birliğinde Dijital Yol | KOBİ Dijitalleşme Platformu hayata geçirilmiştir.

Platform’da:

• İmalat sanayii ve turizm sektörü işletmeleri için dijital olgunluk seviyesi ölçülmekte;

• Olgunluk sonucuna göre teknoloji ürünü tedarikçileri ve danışmanlarla eşleşme sağlanmakta;

• Kalkınma ajansları başta olmak üzere fon olanakları sunulmakta;

• Dijital Yol Projesi kapsamında eğitimler ve ücretsiz danışmanlıklar sağlanmaktadır. Platformun resmi lansmanının üst düzey katılımla Eylül ayında yapılması planlanmaktadır.

Platform Bağlantısı http://dijitalyol.org/

Türkiye’nin Başlıca SaaS Pazar Yeri (Marketplace) Oluşturulmaktadır. UNDP ve KAGM, teknoloji tedarikçilerini imalat sanayii ve turizm sektörlerüne yönelik “hizmet olarak yazılım (software as a service)” ürün ve hizmetleri platform’a kaydetmeye çağırmaktadır.

Platform modüllerinden birisi yerli teknoloji tedarikçilerinin ürün ve hizmetlerinin KOBİ’lere sunulduğu SaaS Pazar Yeri olarak kurgulanmış ve faaliyete geçirilmiştir. Bu modül SaaS uygulamaları başta olmak üzere bulut ve web tabanlı çözümleri (IaaS, PaaS, DaaS, MSaas, MBaaS, DCaaS dahil) ve uygun masaüstü çözümleri, ihtiyaçlarına göre KOBİ’lere sunacak altyapı ile oluşturulmaktadır. Uygulamalar aynı zamanda Platform ana sayfasından genel kullanıma yönelik olarak künye bilgileri ile yayınlanmaktadır. İlgilenen teknoloji tedarikçilerinin kayıt için;

1) https://dijitalyol.org/ sitesine (teknoloji tedarikçisi rolü ile) kayıt olması gerekmekte;

2) İşletme ana sayfasında yer alan “teknoloji ürününü kaydet” butonuyla yönlendirilen SaaS Hizmetleri bölümünde “uygulama ekle”yi seçerek bilgileri girmesi yeterli olmaktadır.

İlgili üyelerimize duyurulur.