Dijital Vergi Dairesi ve GİBİ Uygulaması - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Dijital Vergi Dairesi ve GİBİ Uygulaması

Sayın Üyemiz,

T.C.Gelir İdaresi Başkanlığınca www.gib.gov.tr internet sayfasında bulunan ve vergi dairelerinde yapılan günlük işlemlerin birçoğunun vatandaşlar tarafından sanal ortamda yapılabildiği Dijital Vergi Dairesi uygulaması ile günlük olarak vatandaşlardan gelen farklı her türlü sorunun cevaplandırılması sağlanan dijital vergi asistanı GİBİ uygulaması ve Mükellef E-posta İletişim Sistemi (MEİS) kullanıma açılmıştır.

Dijital Vergi Dairesi (GİBİ),  elektronik ortamda sunulan hizmetlerin tek çatı altında birleştirilerek kişilerin tüm uygulamalara kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişim sağlaması, beyanname, bildirim, yazı, dilekçe, tutanak, rapor ve diğer belgelerin elektronik ortamda verilebilmesi ve bu belgelere ilişkin yapılan işlemlerin sonuçlarının ilgililerine elektronik ortamda sunulması ile mükelleflerin vergilendirmeye ilişkin ödevlerini yerine getirirken hizmet alma süreçlerinde günümüz bilişim teknolojilerinin getirdiği imkânlardan daha fazla yararlanması amacıyla geliştirilmiştir.

Mükellef e-Posta İletişim Sistemi (MEİS) ile bağlı olduğunuz vergi dairesiyle hızlı bir şekilde iletişime geçerek, vergisel işlem ve süreçler hakkında güncel bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca uygulamaların geliştirilmesine katkı sağlamak adına, fayda görülen konu başlıklarının veya soruların yazı ile info@fto.org.tr adresine mail ile bildirebilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.