Belediyem Kart Bilgilendirmesi - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Belediyem Kart Bilgilendirmesi

Fethiye Belediyesi'nden Odamıza gelen yazıyla, Belediye tarafından ihtiyaç sahiplerinin temel ihtiyaçlarının giderilmesine yardımcı olması amacıyla başlatılan ve kart sahiplerinin ilçemizdeki ticari işletmelerden alışverişini yapmasına imkan sağlayan Belediyem Kart uygulamasında yer almak isteyen işletmelerin https://www.fethiye.bel.tr/Belediyem­Kart linki üzerinden kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Fethiye Belediyesi'nedn Odamıza gönderilen yazı şöyle:

"5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun Belediye Giderleri bölümündeki 60. maddenin ilgili fıkrasında;“Belediye dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ile engellilere yapılacak Sosyal Hizmetler ve Yardımlar yapar” denilmektedir.

Yine 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun “Belediyenin Görev ve Sorumlulukları” başlığı altındaki 14. maddesi –(a) son paragrafında “Belediye Ekonomi ve Ticaretin Gelişmesi hizmetlerini yapar”denilmektedir. İlçemiz halkının ve esnafının ekonomisine destek olmak aynı zamanda da ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımızın bütçesine az da olsa katkıda bulunmak ve bu katkıya çağdaş bir şekilde gerçekleştirmek amacıyla; 6493 sayılı Ödeme Hizmetleri ve Para Kanunu, kapsamında elektronik para lisansı olan e para şirketleri ve bankalar ile İlçede faaliyette bulunan Bankalar ile protokol yapmak,imzalamak, vatandaş, banka, ticaret erbabı, kişi, kurum ve kuruluşları bir araya getirmek, planlamakİlçe halkının refahını yükseltmek, yapılacak yardımların bir plan program dahilinde (Belediyem Kart) projesi uygulamaya alınmıştır. Projemizi kapsamında sosyal inceleme ve değerlendirilesi yapılan ilgili yönetmeliklere uygun durumda olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın temel ihtiyaç ürünlerini yerel market ve işletmelerden temin edebilmesi amaçlanmaktadır."

Yazıda projede yer almak isteyen işletmelerin Belediyem Kart projesi için aşağıdaki link üzerinden kayıt yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Başvuru Linki: https://www.fethiye.bel.tr/Belediyem-Kart

Üyelerimize duyurulur.