Başkan Çıralı, TGA’ya turizm sektörünün taleplerini iletti - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Başkan Çıralı, TGA’ya turizm sektörünün taleplerini iletti

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Muğla heyeti ile birlikte Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA) İstanbul’daki merkezini ziyaret ederek Fethiye ve Seydikemer’in tanıtımına yönelik talepleri iletti.

İstanbul Şişli’deki TGA Genel Merkezi’nde 5 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Çıralı ile birlikte Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Bodrum, Marmaris ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Muğla otelciler birliklerinden temsilciler katıldı.

Toplantıda TGA yetkilileri tarafından bölgenin tanıtımı için gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin sunum yapıldı. Başkan Çıralı, Fethiye ve Seydikemer’in turizmi ve tanıtımına ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek taleplerini bir dosya halinde TGA yönetimine sundu. Başkan Çıralı’nın talepleri arasında Likya Yolu’nun öne çıkarılması, Fethiye'nin Çin pazarında tanıtımına yönelik reklam filmi hazırlaması, ‘gofethiye’ sosyal medya hesabının aktif hale getirilmesi ve bölgenin dijital platformlarda daha etkin tanıtılmasına ilişkin talepler yer alıyor.

Toplantıda gündeme gelen bir başka konu ise Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UNWTO) tarafından 2021 yılında “Dünyanın en iyi turizm köyü” projesi kapsamında geleneklerini ve kültürel miraslarını koruyan köyler arasından gösterilen Fethiye’nin Yeşil Üzümlü Mahallesi’ydi. TGA tarafından bölgenin tanıtılması amacıyla UNWTO’ya sunulmak üzere çekimleri tamamlanan tanıtım filmi ve çalışmalarda gelinen son nokta değerlendirildi.