7440 Sayılı Kanuna Göre Oda Aidat Borçlarının Yapılandırmasıyla İlgili Önemli Duyuru - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Değerli Üyemiz,
7440 Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, 12.03.2023 tarihinde 32130 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kanunun 10.maddesinin 11. fıkrası uyarınca;

* Anılan madde 31.12.2022 tarihinden (bu tarih dahil) önceki geçmiş yıllara ait aidat alacaklarının tahsili için uygulanacaktır.

* Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih olan 12.03.2023 tarihinden önce üyelerimizin borç asıllarının kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde, ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacaklar, üyelerin herhangi bir başvuru yapmasına gerek kalmaksızın Odamız Yönetim Kurulu kararına istinaden alacak kayıtlarından silinecektir. Kısmen ödeme olması halinde, bu ödemeye tekabül eden orandaki gecikme zamları affedilecek olup, ödenmemiş kısma ilişkin gecikme zamlarının silinmesi söz konusu olmayacaktır.

* Üyelerimizin yapılandırmadan yararlanabilmesi için 30 Haziran 2023 tarihine kadar Odamıza gelerek yapılandırma dilekçesini (*) doldurmak suretiyle veya Oda web sitesindeki dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.

*Başvuru Odamıza fiziksel olarak yapılabileceği gibi, https://ebelge.tobb.org.tr adresinden veya Edevlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr üzerinden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği-Kimlik Doğrulama Hizmetleri-TOBB Oda/Borsa Üye Bilgi Sistemi linki kullanılarak yapılabilecektir.

* Yapılandırmaya konu olacak aidat borcu asılları, başvuru formunda veya Oda web sitesindeki dilekçeyle başvuru esnasında belirtilmek kaydıyla, peşin olarak tek seferde veya maksimum 9 eşit taksitte ödenebilecektir. 9 aylık taksit yapılması durumunda birinci taksitin son ödeme günü 30 Haziran 2023 olup, kalan 8 taksit 1’er aylık dönemler halinde tahsil edilecektir.

* Bu fıkra kapsamında ödenmesi gereken ilk taksitin süresinde tam ödenmemesi ya da bir takvim yılında birden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya süresinde ödenmeye ya da eksik ödenen herhangi bir taksitin vade sonuna kadar ödenmemesi halinde yapılandırma bozulacaktır. Bu durumda, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacaklar mevzuat hükümlerine göre tahsil edilecektir.

*Ödemelerinizi online olarak Odamız web sitesindeki aidat ödeme/sorgulama bölümünden veya

https://uye.tobb.org.tr/hizliaidatodeme.jsp linkinden KREDİ KARTI ile yapabilirsiniz.

Ayrıca; Odamızın aşağıda bulunan banka hesabına açıklama kısmında oda sicil numarası belirtilerek havale veya EFT ile aidatlarınızı ödeyebilirsiniz.

HAVALE YAPILABİLECEK BANKA HESAP NUMARALARI

BANKA İSMİ