2021/3 Sayılı Genel Emir - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

2021/3 Sayılı Genel Emir

T.C. Fethiye Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü'nden gelen 11.10.2021 tarih 3140 sayılı yazısında;

Ticari taksilerde seyahat eden vatandaşlarımızın güvenilir hizmet almalarını sağlamak ve yaşanabilecek sorunları en aza indirmek, taksi şoförleri ile yolcular arasında yaşanan/yaşanabilecek tartışmaların trafik yogunlugunu artırabileceği,asayişe müessir olayların (darp, hakaret, tehdit vb.) kamu düzeni ve güvenligini bozabileceği değerlendirildiğinden,ticari taksilerde seyahat eden/etmek isteyen vatandaşlarımızın/turistlerin yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla, Valiliğimiz resmi internet sitesinde yayınlanan 2021/3 sayılı Valilik Genel Emri ilişikte gonderilmiştir.

Bu kapsamda;

1. Konu ile alakalı farkındalığın ve caydırıcılığın artırılması amacıyla yayımlanan Valilik genel emrinin internet sitesi,  sosyal medya, medya kuruluşları,ilgili meslek odaları vb. aracılığı ile kamuoyuna duyurulması,
  2. Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler hakkında şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar (belediyeler, esnaf odas vb.) ile ilgili iletişim bilgilerinin kamuoyu ile paylaşılması,
  3. Taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi nedenlerle yolcunun alınmamasına ilişkin şikayet/müracaatlar ile konunun denetimlerde resen tespiti halinde güvenlik birimleri marifetiyle yolcunun mağduriyetinin giderilerek taksiye bindirilmesi, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri hakkında ilgili oda ve belediye ile koordinasyon dahilinde gerekli yasal işlemin yapılması (trafikten men dahil),