YILLIK İŞLETME CETVELİ VERİLMESİ VE SANAYİ SİCİL BELGESİ VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Covid-19 salgını nedeniyle 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği her yıl Nisan ayı sonuna kadar doldurulması gereken YILLIK İŞLETME CETVELİNİ VEREMEYEN işletmeler, Ağustos ayı sonuna kadar MÜCBİR SEBEP BİLDİRME VE İŞLETME CETVELİ VERİ GİRİŞİ ERTELEME TALEPLERİNİ e-devlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek Sanayi ve Ticaret Bakanlığına iletebileceklerdir.

Ayrıca, elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan işletmelerin de iki yılda bir Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Sanayi Sicil Bilgi Sistemi üzerinden yaptırdıkları vize işlemlerinde uygulanan sürelerde değişiklik yapılmıştır.

Bu kapsamda elektrik tarifelerinde sanayi aboneliğinden yararlanan sanayicilerden talep edilen sanayi Sicil Belgesi vize işlemlerinde uygulanan EK SÜRELER 1 Mart 2020 ile 30 Haziran 2020 arasında dolacak olanlar için 30 gün yerine 90 gün olarak uygulanacaktır.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.