GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI HAKKINDA ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere, Dünya Sağlık Örgütü tarafından "Pandemi" kapsamına alınan Yeni Koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, kontrolü normalleşme sürecine geçilmesiyle birlikte turizm faaliyetlerinin güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla, halen faal olan veya faaliyete geçecek olan konaklama tesislerinde alınacak önlemler Kültür ve Turizm Bakanlığının 12/5/2020 tarihli ve 2020/6 Sıra Sayılı Genelgesi ile bu Genelgede bazı değişiklikler ve ilave yapan 2/6/2020 tarihli ve 2020/9 Sıra Sayılı,  1/7/2020 tarihli ve 2020/14 Sıra Sayılı, 2/8/2020 tarihli ve 2020/15 Sıra Sayılı, 12/8/2020 tarihli ve 2020/16 Sıra Sayılı Genelgelerle belirlenmiştir.

Sürece bağlı olarak karşılaşılan bazı durumlara yönelik olarak uygulamaya yön vermek üzere 01/7/2020 tarih ve 2020/14 Sıra Sayılı Genelgenin “GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI” başlıklı bölümü aşağıdaki şekilde değişmiştir.

GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASI

Güvenli Turizm Sertifikası, Bakanlığımızdan belgeli olan veya olmayan, 30 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesislerince alınması zorunlu hale getirilmiştir.

30 oda ile 49 oda arasında kapasitesi bulunan ve faal olan konaklama tesislerinin 1/1/2021 tarihine kadar, bu tarihten sonra faaliyete yeni geçecek 30 oda ve üzerindeki konaklama tesislerinin ise faaliyete geçmelerini takiben yedi gün içerisinde, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen sertifika firmalarınca denetlenen ve düzenlenen ‘Güvenli Turizm Sertifikası' koşullarının yerine getirerek, Güvenli Turizm Sertifikasını almaları gerekmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 08.10.2020 Tarihli Genelgesi