30 MAYIS 2020 TARİHLİ GENELGENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

30 MAYIS 2020 TARİHLİ GENELGENİN UYGULANMASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, 30 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan genelge uygulanmasına ilişkin açıklamada bulunmuştur.

Ekte yer alan açıklamada önemli hususlar aşağıdaki gibidir;

• Lokanta veya restoran, pastane, kafe, kafeterya, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, dernek lokalleri ve çay bahçeleri faaliyetlerini saat 22:00’a kadar sürdürebileceklerdir. Söz konusu işletmeler saat 22.00’dan sonra temizlik, ertesi güne hazırlık vb. nedenlerle müşteri almamak kaydıyla çalışabileceklerdir.
  • Faaliyete başlayacak iş yerlerinde temasa neden olabilecek iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışına geçici bir süreliğine izin verilmeyecektir.
  • Bu işletmelerde kişiler arası mesafe ihlaline ve temasa neden olabilecek dans/oyun vb. amaçlarla müzik (canlı müzik dahil) kesinlikle yapılmayacaktır. Sadece müşterilerin dinlemesine yönelik müzik yapılmasına müsaade edilecektir.
  • Faaliyetleri geçici süreliğine durdurulan internet kafeler, playstation vb. oyun salonları ile gazino, pavyon, meyhane, bar, birahane, taverna, disko vb. yerlerin faaliyetlerine ilişkin kısıtlama geçici bir süreliğine devam edecektir.
  • İlgili federasyonların izni ile yapılacak müsabaka, antrenman ve hazırlık süreçleri hariç olmak üzere spor merkezleri, tesisleri ve salonlarında takım ve temas halindeki sporlar, müsabakalar, eğlence amaçlı maçlar (futbol, basketbol, voleybol, tekvando, güreş, karate vb.) veya kişilerin birbirleriyle yakın temasını gerektiren antrenmanlara ilişkin getirilen kısıtlamalar geçici bir süreliğine devam edecektir.

Genelge yukarıda belirtilen çerçevede yürütülecektir.

İlgili sektörlerdeki üyelerimize duyurulur.

Açıklama