Kuyumcu (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları - Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası

Kuyumcu (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları

Kuyum Ticareti Hakkında Yönetmelik, 14 Nisan 2021 tarih ve 31454 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla faaliyette olan kuyum işletmelerinin Yetki Belgesi başvurusu için son başvuru tarihi 31.12.2021 olarak ilan edilmiş, daha sonra yapılan Yönetmelik değişikliği ile başvurular 31.12.2022 tarihi olarak uzatılmıştır.

Yetki belgesi başvuruları, Kuyum Ticareti Bilgi Sistemi (https://ktbs.ticaret.gov.tr ) üzerinden yapılacak olup, başvuru evrakların eksiksiz sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Kuyum Ticareti Bilgi Sistemine yüklenmesi gereken evraklar; Meslek Odası Kayıt Belgesi (son üç ay içerisinde alınmış), Vergi Borcu Yoktur Yazısı (diğer seçeneğinin seçilmesi, açıklama bölümünde kuyum ticareti yetki belgesi için olduğu belirtilmelidir.), Ustalık Belgesi veya kuyumcu mesleki yeterlilik belgesi,  Çalışana ait SGK Tescil ve Hizmet Dökümü

Ustalık belgesi olmayan Kuyumcular için Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavı 15-16 Eylül 2022 tarihlerinde Odamızda düzenlenecektir. Adaylar yazılı ve uygulama olmak üzere 2 aşamadan sınava alınmaktadır.

Başvuru için gerekli evrakların en geç 9 Eylül 2022 Cuma gününe kadar Odamıza teslim edilmesi gerekmektedir.

Sınava için gereken evraklar;

1. Başvuru formları,
  2. 2 adet vesikalık fotoğraf,
  3. Kimlik fotokopisi
  4. sınav ücretinin yattığına dair dekont

Sınav ve belgelendirme ücreti 1.600 TL dir. Adayın 3 defa sınava girme hakkı bulunmaktadır.

Aday başarılı olduğunda 250 TL ( 2022 yılında belge ücreti MYK tarafından 250 TL olarak belirlenmiştir.) belge ücreti alınacaktır.

Kuyumcu Seviye 4 mesleği AB Hibe kapsamında olup, sınavdan başarılı olan adayların sınav ücreti geri ödenecektir. (AB Hibeden adaylar 1 defa yararlanabilir. Emlak ya da galerinden AB Hibeden yararlandı ise Kuyumcu için yararlanamaz. TC Vatandaşları AB Hibeden yararlanabilir.)

Hesap Bilgileri:

TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş (AB HİBE HESABI)

İŞBANKASI AKAY ŞUBESİ / IBAN: TR

Dekont açıklama bölümüne; TC kimlik no- ad soyad-kuyum-Fethiye yazılması gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve kayıt için: 614 11 15 / dhl 120